Spécial Présidentielle 2017 (J-7) Temps de parole

Dacian Cioloş

Facebook fans 324 312 Fans 5 638 Followers

Dernière mise à jour : 30/04/2017 01:06:34

Dacian Cioloş a actuellement 324 312 fans (dont 1,16% en France (3 765 fans)) sur sa page Facebook et 5 638 followers sur Twitter.
Dacian Cioloş a obtenu +1 fans et 0 followers aujourd'hui.
Depuis 28 jours, Dacian Cioloş a obtenu -138 fans et +237 followers.
Ce qui fait une moyenne de -4,93 fans et +8,46 followers par jour.
Partager cette page sur Dacian CioloşIl y a ... commentaire(s) sur cette page à propos de Dacian Cioloş

Ajouter ou voir les commentaires
Dernières Actualités en rapport avec Dacian Cioloş
Fourni par Qwant
Rosia Montana, l'autre bras de fer des Roumains
Parmi les foules qui manifestent dans le pays pour réclamer le départ du gouvernement accusé de faire le jeu de la corruption, beaucoup s'étaient déjà...
la-croix.com - 15/02/2017 06:01:03

L'esclavage des Roms, la « Grande Honte » de la Roumanie
Tous les ans, le 20 février, la Roumanie célèbre l'abolition de l'esclavage des Roms. Sauf que ces cinq siècles de l'histoire du pays ne sont pas
cafebabel.fr - 19/02/2017 23:00:00

Roumanie : les étonnants conseillers israéliens du Parti social-démocrate - Le Courrier des Balkans
Roumanie : contre le réveil de la société civile, le PSD essaie de reprendre la main Roumanie : le retour en force des sociaux-démocrates
courrierdesbalkans.fr - 13/03/2017 08:20:27

Le pouvoir recule, les Roumains ne lâchent rien
Plus de 500 000 Roumains ont fêté, dimanche, le retrait de l'ordonnance visant à alléger la loi anti-corruption. Ce sursaut démocratique illustre une...
ouest-france.fr - 07/02/2017 11:17:46

Blog • Roumanie : la lutte anticorruption, arme des nantis ? - Le Courrier des Balkans
A lui seul, le spectacle offert par les centaines puis les milliers des contre-manifestants huant le Président « allemand » et qui vont battre le
courrierdesbalkans.fr - 02/04/2017 19:11:37

Statistiques Facebook de Dacian Cioloş
La page de Dacian Cioloş comporte actuellement 324 312 fans. Cela a varié de +1 fans aujourd'hui et a varié de -138 fans sur les 28 derniers jours.

Progression des fans Facebook (Entre aujourd'hui et...)

J-1J-7J-14J-28Audience actuelle
+1+1-49-13818 213 (5,62%)

Progression des derniers mois

avril 2017mars 2017
Fans Début Mois324 433319 883
Fans Fin Mois324 312324 433
Fans Prog.-121+4 550
Audience Moyenne12 86435 896
Audience Prog.-23 032-57 761
Statistiques Twitter de Dacian Cioloş
Le compte Twitter de Dacian Cioloş comporte actuellement 5 638 followers. Cela a varié de 0 followers aujourd'hui et de +237 sur les 28 derniers jours.

Progression des followers sur Twitter de Dacian Cioloş (Entre aujourd'hui et...)

J-1J-7J-14J-28
0+49+103+237

Progression des derniers mois

avril 2017mars 2017
Followers Début Mois5 3804 907
Followers Fin Mois5 6385 380
Followers Prog.+258+473

Qui est Dacian Cioloş ?

Biographie sur Facebook

M-am născut în 1969, pe 27 iulie, la Zalău. Am copilărit însă la Pericei, o comună din județul Sălaj, locul care a rămas pentru mine acasă. De la familia mea am învățat că munca este viață.  De la bunicul meu am învățat că miezul lumii e în oameni și în pământ și că agricultura oferă un raport corect cu lumea. Am copilărit într-o comunitate - oamenii ieșeau împreună la muncă la câmp, erau legați de pământ, de tradiții. Sunt învățăminte pe care le port cu mine mereu.

La Liceul Agroindustrial Șimleul Silvaniei, odinioară „Școala Țărănească”, am mers din pasiune pentru agricultură, nu neapărat în acord cu părinții mei, care vroiau să mă vadă studiind mate-fizică sau un alt domeniu care li se părea mai de prestigiu. Apoi, din aceeași dorință de a îmbina un parcurs profesional cu pasiunea mea, am absolvit Facultatea de Horticultura a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. În perioada studenției am petrecut mai multe vacanțe în stagii la ferme din Franța. Apoi, am avut șansa unei burse guvernametale în Franța unde, în 1996, am obținut o diplomă de studii aprofundate la Școala Națională Agronomică de la Rennes. Un an mai târziu, am absolvit un master știintific la Școala Națională Superioară Agronomică și Universitatea Montpellier I. A fost perioada mea de călător, de maturizare, de îmbogățire a rădăcinilor cu alte viziuni, istorii, orizonturi. Tot atunci am cunoscut-o și pe Valerie, soția mea. Vorbea deja românește și pasiunea ei pentru România și tradițiile românești ne-a adus împreună.

Am continuat să mă specializez participând atât la activitatea unor grupuri și asociații de profil – precum “Grupul de la Bruges”, grup de reflecție privind agricultura și dezvoltarea rurală în Europa, sau asociația profesională „Agroecologia”, pe care am fondat-o în 1995 – cât și urmând, în 2005, cursurile de agricultură și comerț organizate de Institutul Băncii Mondiale și de Universitatea Roma III.

Cariera mea a progresat treaptă cu treaptă. Am început activitatea profesională ca stagiar la Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene. Am lucrat într-o unitate care se ocupa de pregătirea SAPARD, programul de pre-aderare care a avut o contribuție esențială în pregătirea agriculturii românești pentru participarea la Politica agricolă comună și piața unică europeană. În perioada 1998-1999 am fost implicat în mai multe proiecte de dezvoltare rurală pentru județul Argeș, iar apoi am coordonat programele de cooperare româno-franceze în domeniul dezvoltării agricole și rurale la Centrul Internațional de Cooperare pentru Dezvoltare Agricola – CICDA, în parteneriat cu Asociația Națională de Dezvoltare Agricolă – ANDA. În 2002, am început să lucrez la Delegația Comisiei Europene în România, unde m-am ocupat de aplicarea  SAPARD. Trei ani mai târziu, m-am alăturat echipei de la Ministerul Agriculturii. Am fost mai întâi consilier personal al ministrului, cu atribuții de purtător de cuvânt pentru România în cadrul Comitetului Special pentru Agricultură al Consiliului UE, iar din 2007 am fost numit subsecretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. La scurt timp după aceea, am depus juramântul de ministru al agriculturii în Cabinetul condus de premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

Am lucrat întotdeauna foarte bine cu oamenii politici profesioniști, responsabili și integri, fără să fi fost și fără sa fiu membru al unui partid politic. Obiectivele mele în cadrul Cabinetului Tariceanu au fost corelate cu nevoile agriculturii românești la acel moment: deblocara sistemului de subvenții europene pentru agricultorii români, atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea spațiului rural și investiții în agricultură, protejarea fermelor de familie, valorificarea produselor tradiționale, susținerea agriculturii ecologice.

În perioada 2010-2014, am fost onorat sa fiu susținut de România pentru poziția de comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală – cel mai tânar comisar din echipa președintelui José Manuel Durão Barroso. Mandatul meu a fost concentrat în principal pe reforma Politicii agricole comune, astfel încât aceasta să răspundă așteptărilor cetățenilor europeni. Împreună cu echipa, am promovat o nouă viziune. Am pus bazele unui proces de recuperare a decalajului între fermierii din noile și vechile state membre. Am venit cu o nouă Politica agricolă comună pentru toată Europa, care ține cont de particularitățile și nevoile de dezvoltare ale agriculturii românești. Printre altele, am avut în vedere sprijinirea gospodăriilor familiale și a producătorilor mici și deschiderea unor oportunități pe piață, susținerea dezvoltării de filiere pentru sectoare importante din agricultura romanească și sprijinul suplimentar pentru tinerii care vor să înceapă o afacere în agricultură.

Dupa încheierea mandatului de comisar european, am fost numit consilier special pentru securitate alimentară de către actualul președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Într-un moment crucial pentru România, mi-am asumat, ca prim-ministru,  responsabilitatea de a lucra cu o echipa guvernamentală neafiliată politic. Avem obiective ambițioase, dar realiste: articularea unui proiect de dezvoltare coerent, care să conducă la modernizarea țării și întărirea statului de drept. Mă bazez pe încrederea cetățenilor români, pe buna-credință și profesionalismul echipei mele și pe convingerea mea dintotdeauna că putem progresa numai prin muncă cinstită.

Acesta este drumul meu până acum. CV-ul meu complet îl găsiți aici: http://bit.ly/1PMSMKV


Description sur Wikipedia

Dacian Cioloș, né le 27 juillet 1969 à Zalău, est un agro-économiste et homme d'État roumain, Premier ministre entre 2015 et 2017.
En parallèle d'un long parcours universitaire en Roumanie et en France, il travaille auprès des autorités locales, nationales et européennes en Roumanie sur des projets liés au développement rural. En 2007, le Premier ministre libéral Călin Popescu-Tăriceanu le nomme ministre de l'Agriculture et du Développement rural, fonction qu'il conserve pendant un an.
Il fait partie de la Commission européenne de 2010 à 2014, étant commissaire à l'Agriculture et au Développement rural.
Le 17 novembre 2015, il devient Premier ministre, à la tête d'un gouvernement technocratique, en remplacement de Victor Ponta. Il quitte ses fonctions en 2017, après la victoire du Parti social-démocrate aux élections législatives.
Description de Facebook


Aucune description fournie sur cette page

Autres informations

Ville d’origine : Zalau, Romania
Contact Postal : Bucharest, Romania

Date de naissance et anniversaire

Dimanche 27 Juillet 1969 (47 ans)
Dacian Cioloş aura 48 ans dans 87 jours le Jeudi 27 Juillet 2017

Liens


Page Facebook de Dacian Cioloş

Site web de Dacian Cioloş

Twitter de Dacian Cioloş

Wikipedia de Dacian Cioloş

Vos Commentaires

(Merci de rester courtois et correct dans les commentaires de cette page. Si cela devient l'anarchie, la possibilité de mettre des commentaires sur cette page sera purement et simplement supprimée.)
Derniers posts de Dacian Cioloş
LIEN - mardi 25 avril 2017 17:33
Dacian Ciolos si Anca Dragu: Rezultatul bugetar prudent realizat de Guvern in 2016, confirmat de datele Eurostat. / Guvernul Ciolos nu poate sa-si asume decizii iresponsabile ale unei majoritati parlamentare care a actionat populist in an... (823 Partage(s) et 6635 Like(s))
STATUT - lundi 24 avril 2017 15:02
(418 Partage(s) et 7908 Like(s))

PHOTO - samedi 15 avril 2017 20:31
Timeline Photos (178 Partage(s) et 9171 Like(s))
LIEN - jeudi 13 avril 2017 18:28
Salarizarea personalului plătit din fonduri publice un «marș de tramvai» numit dorință (1155 Partage(s) et 7043 Like(s))

PHOTO - dimanche 9 avril 2017 11:38
Timeline Photos (71 Partage(s) et 4057 Like(s))
VIDÉO - mardi 4 avril 2017 16:08
(512 Partage(s) et 3798 Like(s))

En direct du Blog de Politologue

  [28/04/2017] Abstention ou vote blanc/nul ?
  [24/04/2017] Retour sur le pronostic du 1er tour de la Présidentielle 2017
  [21/04/2017] Pronostic du 1er tour de l'élection Présidentielle 2017
  [19/04/2017] Questionnaire sur le 1er tour : Résultats
  [06/04/2017] Presidentielle 2017 : Temps de parole lisible sur Politologue.com !

Tous les classements disponibles

Statistiques